آشنایی با شرایط جغرافیایی استانبول

no responses
0
آشنایی با شرایط جغرافیایی استانبول

در این مطلب قصد داریم شما را بیشتر با شرایط جغرافیایی استانبول آشنا کنیم.

شرایط جغرافیایی استانبول

استانبول یکی از بزرگ‌ترین شهرهای اروپا و بزرگ‌ترین شهر ترکیه است که حدود ۱۵ میلیون نفر جمعیت دارد. همانطور که می‌دانید روز به روز افراد بیشتری از شهرهای دیگر کشور ترکیه و همچنین کشور‌های دیگر، بخاطر موقعیت‌های رو به پیشرفتی که دارد به این شهر مهاجرت می‌کنند.

مساحت شهر استانبول 5.343 کیلومترمربع معادل 2.063 مایل مربع است. استان استانبول نیز دارای 6.220 کیلومترمربع معادل 2.425 مایل است.

استان استانبول که استانبول بزرگ نیز نامیده می‌شود ۳۲ منطقه دارد. ۲۷ منطقه از این مناطق در محدوده شهری قرار دارند.

استانبول دارای دو شبه جزیره است، شبه جزیره­‌ی تراکیه بخشی از استانبول است که در قاره آسیا قرار دارد. شبه جزیره آناتولی نیز بخش دیگری از این شهر است که جزء قاره اروپا محسوب می‌­شود.

این شهر از شمال به دریای سیاه و از جنوب غربی از طریق تنگه بسفر به دریای مدیترانه میرسد. دو قسمت شرقی و غربی استانبول به وسیله دو پل به هم متصل می‌شوند. از حدود ۱۵ میلیون جمعیت این شهر، حدود ۶۵ درصد در بخش اروپایی و ۳۵ درصد در بخش آسیایی ساکن هستند.

آشنایی با شرایط جغرافیایی استانبول

منطقه آسیایی استانبول

قدیمی‌ترین بخش استانبول که قبل از دوره بیزانس‌ها به وجود آمده است و امروزه حدود ۳۵ درصد مردم استانبول در آن ساکن هستند.

اکثر خانه‌های لوکس و ویلا‌های بزرگ و منحصر به فرد استانبول در قسمت آسیایی شهر قرار دارند. برای اینکه از قسمت آسیایی شهر به قسمت اروپایی بروید، باید از روی پل بُسفر عبور کنید.

معروف‌ترین خیابان این بخش، خیابان بغداد است که بین قاضی کوی و بوستانسی قرار گرفته است. در این خیابان می‌توانید خرید کنید و از نشستن در کافه‌ها و رستوران‌های اطرافش لذت ببرید.

کادیکوی یک محله آسیایی معروف است که با داشتن جوی سنتی و دوست داشتنی و معماری قدیمی، محل بی‌نظیری برای قدم زدن در کمال آرامش محسوب می‌شود.

آشنایی با شرایط جغرافیایی استانبول

شرایط جغرافیایی استانبول (بخش اروپایی)

توریستی‌ترین بخش استانبول دقیقا همینجا و در قسمت اروپایی شهر قرار دارد. جایی که از نظر تاریخی قدمت کمتری نسبت به بخش آسیایی دارد، اما اکثر جاذبه‌های توریستی شهر از دوره بیزانس‌ها و امپراطوری عثمانی آنجا قرار دارد.

محلی که با گشتن در آن هیچوقت خسته نمی‌شوید و در خیابان استقلال می‌توانید تا صبح بیدار باشید و در کافه‌ها و رستوران‌های ۲۴ ساعته آن بنشینید و لذت ببرید. این قسمت از شهر دارای مراکز خرید و مراکز تجاری و گردشگری متعددی می‌باشد و اکثر هتل‌ها و دانشگاه‌های استانبول در همین بخش اروپایی قرار گرفته‌اند.
سلطان احمد یکی از معروف‌ترین و توریستی‌ترین قسمت‌های استانبول در بخش اروپایی شهر قرار دارد.

این بخش مملو از جاذبه‌های تاریخی و دیدنی است و می‌توانید در این قسمت از مساجد، کاخ‌ها و بازار سنتی و دیدنی گرند بازار دیدن کنید. همچنین می‌توانید از طعم غذاهای خوشمزه ترکی در رستوران های لوکس و درجه یک این شهر لذت ببرید.

این منطقه هم در میان توریست‌ها و هم مردم بومی شهر، بسیار محبوب و برای اقامت یکی از بهترین مناطق محسوب می‌شود. شما می‌توانید در قلب تپنده شهر، یعنی خیابان استقلال، لحظات بیًنظیری را تجربه کنید و با فرهنگ و موقعیت مدرن این شهر بیشتر آشنا شوید.

آشنایی با شرایط جغرافیایی استانبول

آب و هوای شهر استانبول

استانبول به خاطر موقعیت مکانی خاص خود و به دلیل اینکه تا حد زیادی تحت تأثیر شرایط دریای مدیترانه قرار دارد آب و هوای متفاوتی دارد. لازم است بدانید که این شهر چند اقلیمی است. آب و هوای مدیترانه‌ای، آب و هوای گرمسیری مرطوب و آب و هوای اقیانوسی در بخش‌های مختلف شهر مشاهده می‌شود. بسیاری از مناطقی که در مجاورت دریای مدیترانه قرار دارند، آب و هوای معتدلی را تجربه می‌کنند، اما استانبول از این موضوع مستثنی است. به ترتیبی که تابستان‌ها تقریباً گرم و خشک است و فصل زمستان در این شهر معتدل و در برخی از روزها، بسیار سرد و یخبندان است.

میزان رطوبت هوا در این شهر بسیار بالا و بارش باران در این شهر در مقایسه با سایر مناطق بالاتر است. ضمنا در فصل زمستان تقریباً تمام روزهای فصل، مه آلود هستند.
حداکثر دمای هوا در روزهای زمستانی در حدود ۷ تا ۹ درجه سانتی گراد می‌باشد و تقریبا همیشه بادهای نسبتاً شدید می‌وزد. همچنین در جولای گرم ‌ترین ماه سال در استانبول را تجربه می کنیم. در این ماه میانگین دمای هوا به ۲۴ درجه می‌رسد. در فوریه با میانگین دمای ۶ درجه، ماه یخبندان است. میزان بارش در شهر استانبول معمولا زیاد و به طور میانگین 870 میلیمتر در سال است. در فصل زمستان این شهر تجربه بارش یک هفته برف را نیز در بسیاری از سالهای گذشته داشته است. این شهر تقریبا بیشترین میزان بارش را در بین شهر­های بندری کشور ترکیه را دارا می­باشد.

آشنایی با شرایط جغرافیایی استانبول

به دلیل شرایط جغرافیایی و فرهنگی و همچنین موقعیت اقتصادی استانبول. این شهر یکی از بهترین و محبوب‌ترین مقاصد مهاجرت و سرمایه‌گذاری برای ایرانیان به شمار می‌رود.

در نقشه زیر می­توانید موقعیت مناطق مختلف استانبول را مشاهده کنید.

آشنایی با شرایط جغرافیایی استانبول

جهت مشاوره برای معرفی بهترین پروژه‌ها در هر منطقه از استانبول با مشاوران ما در تماس باشید.

00905312376152

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×